Bubbelplats är ett effektivt stötdämpande och hygieniskt skyddsmaterial att använda till emballage för ömtåliga och vassa saker som ska packas för flytt och förvaring. Bubbelplast finns att köpa i många olika format, som lösa ark, påsar eller på rulle. Vilket som är bäst beror på vilka typer av föremål du vill använda plasten till att skydda. 

Slå in glas, porslin och andra föremål i bubbelplast 

Slå in ömtåliga föremål av till exempel glas eller porslin i bubbelplast för att förhindra att de går i kras eller repas under transporten. Det är ett bättre val än tidningspapper eftersom du då slipper diska porslinet innan användning efter att du packat upp det. Det är också smidigare jämfört med att använda strumpor, lakan och handdukar, eftersom både nedpackning och uppackning blir mindre komplicerad, och det går åt mindre plats i kartongerna. 

Så slår du in tavlor, speglar och knivar 

Tavlor, speglar, knivar och andra vassa föremål slår du bäst in genom att först ta ett par lager bubbelplast, och därefter wellpapp ytterst. Fäst omslaget med tejp.  

Skydda möbler med bubbelplast 

Om du införskaffar en stor rulle kan du använda bubbelplast för att skydda möbler. Sträck bubbelplasten och vira in möbeln så tajt det går, och fäst omslaget ordentligt med tejp. 

Packa elektronik med bubbelplast 

Tänk på att skydda hushållsapparater, tv-spel och annan elektronik i packningen. Slå in dem i bubbelplast så blir risken för skador på din hemelektronik betydligt mindre.