Om förråd har eluttag och/eller belysning eller inte varierar stort. Oftast är det varmförråd som erbjuder belysning och eluttag. Är det viktigt för dina behov bör du kolla upp vad som ingår. Behöver du tillgång till el i förrådet för att ladda bilbatteri, hålla en frysbox i drift eller koppla in datorn när du är på plats? Oavsett är det bra att ta reda på om den el du förbrukar från förrådet ingår i avgiften, eller om det är något som tillkommer och hur det i så fall debiteras.  

Finns förråd med el? 

Förrådsuthyrare brukar vara tydliga med om det finns förråd med el att hyra hos dem.

I kallförråd som inte värms upp och oftast är oisolerade är kan du inte räkna med tillgång till el och belysning. Men variationer förekommer så kolla upp hur det fungerar där du funderar på att hyra förråd. 

Varmförråd har el indragen för värme och ofta belysning, men det innebär inte att det finns eluttag som du kan nyttja. Behöver du tillgång till el är det därför viktigt att du försäkrar dig om att det ingår i det förråd du hyr. 

(C) unsplash.com

Kan jag ha vinkylare i förrådet? 

Har du hyrt ett förråd med el är det inget som hindrar att du ställer din vinkylare där och kopplar in den. Men eftersom vin bör förvaras i en miljö fri från buller och vibrationer bör du ändå stämma av detta med uthyraren. Har de kanske något lämpligt förråd att erbjuda på källarplan? Ett annat alternativ är särskilda vinförråd som finns att hyra hos vissa av de större förrådsbolagen.    

Ingår el i avgiften? 

Kolla i avtalsvillkoren eller fråga värden om det tillkommer något extra för elförbrukningen, eller om elen ingår i avgiften. Det är särskilt viktigt om du tänker ha någonting inkopplat under en längre period.