När man ska flytta så är flyttlådor det man vanligtvis packar ner mindre lösa saker i som exempelvis prydnader, bestick, porslin och annat husgeråd. Flyttlådor kan man köpa på många olika ställen och dom finns i flera olika storlekar, beroende på hur stora lådor man behöver. 

I denna text kommer vi att gå igenom olika typer av flyttlådor samt ge tips på vad du bör tänka på inför ditt köp av flyttlådor samt flytten. 

(C) unsplash.com

Här kan du köpa flyttlådor

Flyttlådor kan köpas på många olika ställen, några exempel är hos företag som hyr ut förråd, flyttfirmor och alldagliga butiker som Biltema och Rusta. 

Priset för flyttlådorna beror helt och hållet på storleken. Var noga med att inte välja för små flyttlådor bara för att spara några kronor, då kommer det istället bli problem när du ska packa ner dina saker. 

Ofta när man flyttar så anlitar man en flyttfirma, även dem säljer vanligtvis flyttlådor och annat material för flytten. När du bokar flyttfirma så kan du fråga om du även kan köpa flyttlådor av dem, då är det enkelt och smidigt eftersom allt blir på samma ställe. 

Flyttlådans mått

Det viktigaste när du köper flyttlådor är att kontrollera så måtten räcker till. För små flyttlådor gör att det blir svårt att packa ner dina saker på ett bra sätt och flyttlådor som är för stora tar dels mer plats, men kan även göra att sakerna åker omkring inuti lådan om du inte fyller upp dem.  

För att ge en hänvisning så kan vi säga att mindre flyttlådor eller kartonger lämpar sig bäst för exempelvis böcker, bestick och andra mindre köksgeråd. Större kartonger är bra för större kökstillbehör, leksaker, kläder och diverse hemelektronik. 

Så det gäller att tänka över vad det är för saker du ska packa ner i lådor så att du enklare kan välja rätt mått på flyttlådorna. 

Att tänka på när du köper flyttkartonger

Något som är viktigt att ta hänsyn till när du köper flyttkartonger är vilken maxbelastning flyttlådorna klarar av. Detta framgår oftast på flyttlådan. Den högsta rekommenderade belastningen ligger på ca 30 kg. 

Man bör undvika att packa ner saker som gör att totalvikten överskrids, då kan flyttkartonger gå sönder och alla saker faller ut och kan skadas. Så ha alltid koll på belastningsgränsen när du köper flyttkartonger och se till att inte överskrida den. 

Pris på flyttkartonger

Precis som med mycket annat är priset viktigt när man köper något. I regel kostar normalstora flyttlådor mellan 15-20 kr/låda, men det finns såklart både dyrare och billigare. 

När det gäller flyttlådor så finns det dock inget som säger att priset spelar någon större roll. Om du kan hitta billiga flyttlådor av bra kvalitet så kan du med gott samvete köpa dem. Se bara till att maxbelastning uppfyller dina krav som vi nämnde tidigare i texten.