Beroende på vilket uthyrningsföretag du hyr ditt förråd av så kan ofta boka ditt förråd upp till en månad i förväg. Det kan vara bra om du vet med dig att du behöver ett förråd och vill vara säker på att du får det då du behöver det.

Tänk också på att förråd ofta kan vara fullbokade och att det kan vara viss kötid, boka alltid därför så långt i förväg som det går och som du vet att du kommer att behöva förrådet för att undvika att det blir stressigt för dig.

(C) unsplash.com

Då bör du förhandsboka förråd

Om du vet med dig att du kommer att behöva ett förråd längre fram så är det alltid en god idé att boka i förväg. Ofta kan du boka upp till en månad i förväg och du kan då vara säker på att du får tillgång till förrådet när du behöver det.

Om du exempelvis ska ut och resa eller om du ska flytta så är det bra tillfällen att boka ett förråd i förväg om du har saker som behöver förvaras.

Planera inför flytten till förrådet

Det är viktigt att du planerar flytten av dina saker till förrådet noga så att allting är klart den dagen när du får tillträde till ditt förråd.

Se till att alla saker är packade ordentligt och att alla lådor och kartonger är väl förslutna med tejp för att undvika att fukt och damm kommer in och förstör dina saker.

Ställ alla saker som du ska ta till förrådet på ett och samma ställe så att du vet var du har dom och så att det går enkelt och smidigt att flytta dom till din bil eller transporten.

Om du bor i lägenhet så kan det också vara en bra idé att låna en kärra eller pirra för att transportera lådor ned till bottenvåningen om du bor högre upp.

Om du bor i villa och har exempelvis ett garage eller uthus så kan du förvara dina saker där om du inte vill ha dem ståendes inne i bostaden, se bara till så att de står torrt till och att kartonger inte riskerar att bli blöta och gå sönder.

Ordna transport av dina saker

Man får inte heller glömma bort att ordna med transport för sakerna om man inte ska köra dem själv med egen bil och släp.

Du kan antingen kontakta en flyttfirma som kan hjälpa dig att transporterar sakerna från ditt hem till förrådet, eller så kan du kontakta företaget som du hyr förrådet av och höra efter om dom erbjuder hjälp med transport mellan hemmet och förrådet.

Oavsett om du ska hyra släpvagn eller boka flyttfirma, se till att du gör det i tid så att du inte står utan möjlighet att transportera dina saker den dagen du får tillträde till ditt förråd. Då undviker du också att stå och betala extra dagar för ett tomt förråd.