Om du ska flytta utomlands under en tid men fortfarande vill ha kvar dina saker så kan du hyra ett förråd för magasinering under den tiden du är borta. Det är skönt att veta att dina saker står på ett tryggt ställe medans du är utomlands.

När man hyr ett förråd så väljer man hur länge man vill hyra förrådet, det finns också något som kallas för långtidshyrning och det lämpar sig väl för dig som ska bo utomlands eller på annan ort under en längre period.

Ì bland kan hyran vara lägre om man hyr ett förråd under en lång tid, men detta varierar mellan olika uthyrningsföretag.

Tänk på vad du ska förvara i förrådet och hur

Innan du flyttar utomlands så är det viktigt att tänka vilka saker du ska magasinera. Gör en lista med de saker du vill förvara i förrådet medans du är borta och packa sedan ner sakerna i en ordning så att du kan förvara dem smidigare och så att det blir enklare att hålla ordning och reda.

När du kommer hem från utlandet och ska ha dina saker igen är det också skönt om det är ordning i lådorna.

När det gäller själva förrådet är det smart att ställa in saker så att det ryms så mycket som möjligt. Ställ stora saker längst in så som soffa, fåtöljer eller större bänkar eller byråer. Ställ sedan kartonger med saker i framför dina möbler.

Var också noga med att inte ställa tunga saker som exempelvis böcker ovanpå ömtåliga saker, om lådan går sönder finns det risk för att dina saker kommer till skada.

(C) unsplash.com

Packa och återförslut lådor väl

När du packar i lådor så vill du alltid packa på ett sådant sätt att sakerna ligger stabilt i lådorna och inte åker omkring. Var även noga med att packa ömtåliga saker i skyddande material som bubbelplast.

Se även till att du återförsluter lådorna väl för att förhindra att fukt och annan smuts kommer in i lådan och förstör dina saker. Detta är extra viktigt att tänka på när du ska vara borta en längre tid och ingen kommer att röra sakerna på ett tag.

Om fukt letar sig in i lådan och ligger kvar där under en lång tid så är risken för att dina saker förstörs väldigt stor.

Försäkra dina saker vid långtidshyrning

När du ska vara borta en längre tid så kommer även dina saker att stå i förrådet under en längre tid. Just därför är det viktigt att du ser till att ha en försäkring som täcker eventuella skador eller förluster om exempelvis en brand eller inbrott skulle inträffa där du förvarar dina saker.

Eftersom att du kommer att flytta utomlands så har du ingen hemförsäkring som täcker dina saker. Då kan du oftast istället teckna en försäkring direkt hos uthyrningsföretaget i samband med att du tecknar hyresavtalet.

Du kan också teckna en försäkring på egen hand. Om du är osäker på vilken försäkring du bör teckna så kan du kontakta ett försäkringsbolag eller tala med uthyrningsföretaget som du hyr förrådet av för att få hjälp med detta.