Vem ska flytta in och flytta ur dina saker ur förrådet? Vid traditionell magasinering är det företaget som hämtar och packar in dina saker i förrådet, och packar ur och återlämnar dem när du sagt upp förrådet. Hyr du ett self storage-förråd står du själv för det. Men det finns flera self storage-företag som erbjuder hämtning och lämning som tilläggstjänst. 

 

Erbjuder inte företaget som hyr ut ditt förråd hjälp med hämtning och lämning är det möjligt att de erbjuder lån av släpvagn, pirra och dylikt som underlättar när du ska fixa det på egen hand. Ska du flytta och förvara något riktigt tungt och otympligt som ett piano är det klokt att ta professionell hjälp med transporten. Ännu ett alternativ är att vända dig till en flyttfirma. 

Hämtning för förvaring 

Om du vill ha hämtning av dina saker till förrådet bokar du det i samband med att du bokar förrådet du ska hyra. Är det inte möjligt hos den uthyrare du valt kan du kolla med en flyttfirman. Ska du flytta och därför ändå anlitat en flyttfirma kan det till och med ingå.

Tänk på att du antingen behöver vara på plats eller ge tydliga anvisningar innan till de som ska packa in dina saker i förrådet, om du har önskemål om hur sakerna ska placeras, vad som ska stå tillgängligt och så vidare.  

(C) unsplash.com

Återlämning av det du förvarat 

Vill du ha återlämning av dina saker, det vill säga att någon packar ur förrådet åt dig och transporterar sakerna hem till dig eller dit du vill ha dem, är det bra att kolla upp hur det fungerar och boka i god tid. Om uthyraren inte erbjuder återlämning – hör dig för med en flyttfirma. Om du ska flytta och ändå ska anlita en flyttfirma kan utflytt och transport från förråd till och med ingå. 

Kom ihåg att följa uthyrarens anvisningar för utflyttning ur förråd, som till exempel uppsägning, tömning, städning och lås.