När du vill hyra ett förråd kan du göra det på plats hos företaget som hyr ut, alternativt online på deras hemsida om de erbjuder bokning av förråd online. 

Om du vill hyra ett förråd direkt i butiken hos ett företag som sysslar med förrådsuthyrning så bör du ha klart för dig var du är intresserad av att hyra förrådet, vilken storlek du behöver samt om du behöver någon extra försäkring och leverans av dina saker till förrådet. 

(C) unsplash.com

Du får oftast tillgång till förrådet samma dag som du bokar om du gör det under företagets öppettider. 

Om du istället vill hyra ett förråd online så börjar du med att gå in på företagets webbplats. Sedan får du normalt sett ange i vilket område du vill hyra ett förråd och sedan kommer det oftast upp en lista med alla tillgängliga förråd och hur mycket de kostar samt storleken. 

När du har bestämt dig för vilket förråd du vill hyra så bokar du och betalar det också vanligtvis direkt online. Du kan oftast välja om du vill hyra förrådet under en viss tidsperiod, eller om du hellre vill hyra det löpande om du inte är säker på hur länge du behöver förrådet. 

Efter du har hyrt ett förråd

När du har genomfört en bokning eller reservation av ett förråd så bör du även tänka på om du behöver något mer som exempelvis transport av dina saker till förrådet eller om du behöver en försäkring för dina saker. 

Hos de flesta företag kan du köpa till ett servicepaket som inkluderar transport av dina saker från din bostad till förrådet, då slipper du besväret med att hyra en släpvagn eller annat transportmedel om du inte har tillgång till det själv. 

Förrådets tillgänglighet

En annan sak att ha i åtanke är att se till att ditt förråd är lättillgängligt alla tider på dygnet så att du enkelt kan komma åt dina saker när du behöver. 

Beroende på var förrådet är beläget så kan det vara lite olika hur enkelt det är att komma åt det. Ett centralt beläget förråd som exempelvis ligger i Stockholms innerstad är självklart mer lättillgängligt än ett förråd som ligger i utkanten av staden. 

Det är alltid fördelaktigt att kunna förvara sakerna nära hemmet eller arbetsplatsen för att kunna komma åt dem enkelt. För de som inte har egen bil så är det bra om det är täta förbindelser med kollektivtrafiken så att man ändå kan komma åt sina saker när man helst behöver. 

Många företag erbjuder även parkeringsplats utanför förråden utan extra avgifter där du kan parkera för att packa in och ut saker ut förrådet enkelt och smidigt.