Beroende på vilket uthyrningsföretag du hyr ditt förråd hos så kan du oftast hyra ett förråd så länge som du önskar. Det finns alltså normalt sett ingen maxgräns på hur länge du kan hyra förrådet.

Tänk dock på att det kan finnas en uppsägningstid på ditt hyreskontrakt. Om du är osäker så kan du alltid kontakta dem du hyr förrådet av.

Långtidshyrning av förråd

Om du ska resa bort under en längre tid eller flytta till annan ort under en period och inte vill ha med dig alla dina saker så kan långtidshyrning av förråd vara ett bra alternativ för dig.

Vid långtidshyrning så får du möjlighet att förvara dina saker tryggt och säkert medans du inte använder dem eller behöver dem. Om du trots allt skulle behöva komma åt dina saker kan du närsomhelst åka till förrådet.

Dina saker kommer att ligga tryggt och säkert och ofta övervakade på förrådsanläggningen medans du är borta vilket innebär att du inte behöver tänka på det medans du är ute och reser eller bor någon annanstans.

Hyr förråd under lång tid utan bindningstid

Eftersom det inte alltid är så lätt att veta hur länge man kommer att behöva sitt förråd om man ska vara borta en längre tid så kan du hos många uthyrningsföretag hyra förråd utan bindningstid.

Det är ett bra alternativ för att undvika dyra onödiga kostnader om det visar sig att du kommer vara borta en kortare tid än vad du trodde.

Du betalar då endast månadsvis så länge du utnyttjar förrådet, oftast kan detta göras via autogiro för att göra hela processen ännu smidigare.

Priset påverkas av hur lång tid du hyr förrådet

Beroende på hur länge du vill hyra ett förråd så påverkar också priset baserat på det. I regel betalar man alltid för ett förråd månadsvis, ofta utan bindningstid som tidigare nämnt.

Ju längre du hyr förrådet- desto dyrare blir det. Det finns dock vissa uthyrningsföretag som har erbjudanden för långtidshyrning av förråd så att priset reduceras om du planerar att hyra förrådet under en längre tid. Det är fördelaktigt för dig som planerar en lång resa eller om du exempelvis ska jobba eller studera på annan ort.

Hur säger jag upp mitt förråd?

När du inte längre är i behov av förrådet så ska du säga upp det. Ofta finns en uppsägningstid som kan röra sig om 14 -30 dagar normalt sett.

För att säga upp ditt förråd kan du antingen göra det genom att logga in på uthyrningsföretagets hemsida, om du bokade där och bekräfta din uppsägning. Om företaget inte har någon hemsida så kontaktar du dem via mail eller telefon och talar om att du vill säga upp ditt hyresavtal för förrådet.

Om du vet säkert hur länge du kommer att behöva förrådet så kan i vissa fall uppsägningsdatumet läggas in preliminärt i hyresavtalet när du bokar förrådet.