Idag är det populärt att hyra ut sin bostad via den populära tjänsten airbnb. Många som hyr ut sina bostäder väljer även att hyra ett förråd där de kan förvara sina saker som de inte vill ha i bostaden när någon annan bor där.

Man vill ofta förvara personliga ägodelar på ett säkert ställe under den tiden man hyr ut sin bostad till andra människor, då är ett förråd ett bra alternativ.

Skapa utrymme

Förutom att förvara dina personliga saker på ett säkert ställe så skapar du även mer utrymme för gästerna som hyr din bostad genom att magasinera saker som inte ska användas och tar mycket plats.

Det ger en bättre trivsel och mer utrymme på samma gång. Du kan även välja ut endast ett rum i din bostad som du hyr ut via airbnb och förvara de sakerna som stod i det rummet i ett förråd för att få ett helt extrarum.

(C) unsplash.com

Gör din bostad trivsam för gästerna

Om du förvarar dina saker i ett förråd när du registrerar din bostad som en airbnb så låter du även gästerna få chansen att känna sig mer som hemma.

Genom att flytta dina saker som ändå inte kommer att användas och därmed ge mer plats till gästernas saker så att de kan känna sig mer som hemma och trivas.

Om du har mindre av dina egna saker i hemmet medans du hyr ut det så blir känslan av att vara hos någon annan mindre för de som hyr bostaden.

Välj vilka saker du ska magasinera

När du ska välja ut vilka saker du ska förvara i ett förråd medans du hyr ut din bostad så bör du tänka efter ordentligt. Dels för din egen skull, men också för hyresgästernas trevnad.

Personliga ägodelar bör alltid förvaras någon annanstans medans du hyr ut bostaden eftersom de ofta har ett sentimentalt värde. Du kan med fördel också förvara stora saker som tar plats och inte kommer till användning.

Om du har saker i bostaden som kan vara farliga för exempelvis barn så bör du även magasinera detta om de som hyr din bostad har barn.

Flexibla tider för förrådshyra

Fördelen med att hyra ett förråd är att de flesta uthyrningsföretag erbjuder väldigt flexibla uthyrningstider på sina förråd.

Om du ska hyra ut din bostad under vinter- eller sommarhalvåret så kan du enkelt hyra ett förråd för just den tiden, eller om du bara ska hyra ut din bostad en kortare tid så krävs oftast ingen specifik bindningstid hos uthyrningsföretagen.

Var bara noga med att beräkna i god tid vad du ska förvara och boka ett förråd i rätt storlek så att du får plats med alla dina saker.