Om du bor i Göteborgstrakten och är i behov av förråd eller magasinering så finns de gott om alternativ att välja på. Det finns flera olika företag som hyr ut förråd i Göteborg som exempelvis Merx Storage, Shurgard, 24Storage m.fl. 

Här kommer vi att gå igenom priserna för att hyra förråd i Göteborg samt var förråden finns tillgängliga och hur du går tillväga för att hitta ett förråd som passar dig. 

(C) unsplash.com

Merx Storage Göteborg, Ringön 

Ett av företagen i Göteborg som hyr ut förråd är Merx Storage. Deras anläggning ligger centralt till på Ringön och de erbjuder förråd i olika storlekar och med olika funktioner. 

Deras anläggning är bemannad mellan 07.00 – 16.00 alla vardagar och du kan själv komma åt ditt förråd med egen nyckel mellan 06.00 – 22.00 alla dagar i veckan. 

Storlekarna på Merx Storage´s förråd är uppdelade i tre olika kategorier: small, medium och large. I kategorin small hittar du förråd som är mellan 1 – 6 Kvm och kostar mellan 99 kr – 620 kr/månad, i kategorin medium finns förråd mellan 7 – 12 Kvm och de kostar 775 kr – 1100 kr/månad och i den största kategorin large hittar du förråd mellan 13 – 23 Kvm som ligger på 1150kr – 1540 kr/månad. 

Det finns även en kategori som lämpar sig bra för företag som behöver förvara stora saker, denna kategori har förråd som ligger på 25 – 33 Kvm och kostar mellan 2100 kr – 2640 kr/månad. 

När du bokar förråd hos Merx Storage så gör du det via deras hemsida. Du fyller i dina personuppgifter, önskad förrådsstorlek samt från vilket datum du önskar hyra förrådet. 

24Storage, Hisings Backa, Mölndal

Ett av de större företagen i Sverige är 24Storage som erbjuder förrådsuthyrning i Göteborg. De har förrådsanläggningar i Hisings Backa och i Mölndal. 

För att boka ett förråd i någon av dessa stadsdelar så går du helt enkelt in på 24Storage´s hemsida och fyller i dina personuppgifter, vilken storlek på förrådet du önskar samt från vilket datum du önskar hyra förrådet. 

När det gäller anläggningen i Hisings Backa så kan du välja mellan förrådsstorlekar på 1,5 – 15 Kvm. Priserna för dessa förråd ligger på 299 kr – 719 kr/månad. Anläggningen i Mölndal har förrådsstorlekar mellan 1 – 12 Kvm och de kostar mellan 299kr – 499kr/månad. 

Som tidigare nämnt så gör du din bokning av förråd direkt på deras hemsida. Efter du slutfört din bokning så får du en kod skickad till din mailadress som ger dig tillgång till ditt förråd. 24Storages anläggningar är öppna dygnet runt alla dagar i veckan så att du enkelt kan komma åt ditt förråd när du vill. 

Shurgard i Göteborg

Ett annat stort företag som erbjuder förrådsuthyrning i Göteborg är Shurgard. Om du hyr ett förråd via Shurgard så kan du välja mellan ett par olika stadsdelar i Göteborg att hyra förråd på. 

Nedan kan du se vilka stadsdelar Shurgard erbjuder förråd och magasinering i. 

  • Högsbo
  • Mölndal
  • Västra Frölunda
  • Munkebäck
  • Backaplan

Alla anläggningar är lättåtkomliga och är belägna nära huvudlederna E6, E20 och E45. När du hyr ett förråd via Shurgard så har du alltid tillgång till det alla dagar i veckan, dygnet runt. 

Storlekarna som finns tillgängliga ligger mellan 1,5 Kvm – 27 Kvm med de största förråden i Munkebäck. Priserna för förråden varierar såklart beroende på storleken, men de börjar på 583 kr/månad för de billigaste och minsta förråden. 

Du kan även köpa flyttlådor, bubbelplast och annat packningsmaterial via Shurgard om du är i behov av det för att skydda dina saker vid transport och förvaring.