Om du renoverar i ditt hem så kan det vara en bra idé att magasinera dina saker under tiden för att undvika att dina möbler och andra föremål i bostaden kommer till skada.

Speciellt när det gäller exempelvis målning eller någon större renovering så är det fördelaktigt att magasinera saker som kan vara i vägen eller som du är rädd om. Du får då både mer plats när du arbetar samt att du skyddar dina möbler och andra föremål.

Här kommer vi att ge lite olika tips och råd kring magasinering under renovering, både till dig som har en egen bostad och till dig som bor i en hyresrätt.

Skapa mer yta med mindre saker under renovering

När man ska renovera i sitt hem så vill man ha så mycket plats och yta som möjligt att göra detta på utan att det står saker i vägen. Då är det en bra idé att hyra ett förråd så att man kan få undan de saker som man inte vill ha i hemmet under renoveringen.

Räkna på hur lång tid renoveringen kommer att ta på ett ungefär och hyr sedan ett förråd för den tiden. Genom att magasinera vissa saker under tiden du renoverar får du både mer plats och du kan utföra ditt arbete smidigare.

Om du har hantverkare hemma så får de också mer utrymme att arbeta på vilket gör att arbetet kan gå både snabbare och smidigare.

(C) unsplash.com

Skydda dina saker vid magasinering

När du ska förvara dina saker och möbler i ett förråd under tiden du renoverar hemma så är det viktigt att du skyddar dem väl. Se till att plasta in möbler och andra saker som är av någon typ av textil, skinn eller läder.

Om du har saker som ska packas ner i lådor så packa inte för fullt och se till att försegla lådorna med tejp så att fukt och damm inte letar sig in. Många företag som hyr ut förråd kan förse dig med packningsmaterial som exempelvis bubbelplast, lådor och tejp.

Magasinering av saker i hyresrätt

Om du bor i en hyresrätt så är det inte alltid du själv som bestämmer vad som ska göras i din lägenhet.

Om din hyresrättsförening har bestämt att en renovering ska ske i din bostad och du har saker som inte kan finnas i lägenheten under tiden så är magasinering i ett förråd ett bra alternativ. Men eftersom det är hyresvärden som har bestämt att det ska renoveras så är det i många fall också denne som står för kostnaderna för magasinering av dina saker under den tiden renovering sker i din bostad.

Du kan då få hjälp med både transport av dina saker både till och från bostaden före och efter renoveringen. När du hyr ett förråd, oavsett om det är via din hyresvärd eller om du gör det själv så har självklart alltid tillgång till dina saker om det skulle vara något du behöver.