För dig som bor i Umeå och i närheten så finns det ett relativt stort utbud för dig som är i behov av att hyra förråd och magasinering för dina saker. Några företag som sysslar med förrådsuthyrning är Tegs förråd & lager, Umeå Storage och Storage4you. 

Förråden ligger dock inte centralt mitt i Umeå, utan istället ligger de en bit utanför som exempelvis i Hörnefors, Teg, Holmsund och på Västerslätt. Det rör sig dock bara om ett par minuters bilfärd ut från staden. 

Nedan kan du läsa mer om storlekar som erbjuds av de olika företagen samt hur prisnivån skiljer sig mellan dem och vilka tider förråden finns tillgängliga för dig som kund. 

(C) unsplash.com

Tegs förråd & lager, Umeå

Hos Tegs förråd & lager kan du hyra förråd i området Teg som ligger cirka 3 km utanför Umeå centrum. De erbjuder förråd i fler olika storlekar som sträcker sig mellan 2 – 18 m2. Du kan hyra förråd både som privatperson och företag och du har tillgång till ditt förråd alla dagar i veckan mellan 06:00 – 22:00. 

Gällande säkerheten på anläggningarna hos Tegs förråd & Lager så är den hög. Deras anläggningar har videoövervakning dygnet runt samt inbrottslarm och brandlarm. Förråden är även insynsskyddade och du får låna ett eget lås som bara du har tillgång till i samband med att du hyr ett förråd. 

När det gäller försäkringar så kan du köpa till en försäkring i samband med att du hyr ett förråd om din hemförsäkring inte täcker dina saker som du förvarar i ett förråd. Du kan även köpa flýttlådor och annat packningsmaterial direkt på plats. 

Om du vill hyra ett förråd så kan du besöka Tegs förråd & lager, kontakta dem via telefon på 090-1987 27 eller skicka ett mail till info@tegsforradlager.se. 

Umeå Storage

Umeå Storage erbjuder uthyrning av förråd på Västerslätt och i Holmsund. I Holmsund finns förråd mellan 2 – 10m2 och på Västerslätt finns två storlekar tillgängliga som båda ligger runt 8m2. Den kortaste tiden du kan hyra förråd hos Umeå Storage är 1 månad, dock finns ingen maximal gräns på hur länge du kan hyra förrådet.

För att boka ett förråd hos Umeå Storage går du helt enkelt in på deras hemsida, väljer vilken storlek du önskar och väljer sedan om du vill faktureras månadsvis eller årsvis. 

Som kund hos Umeå Storage så får du tillgång till ditt förråd samma dag som du gör din bokning, därefter har du tillgång till förrådet alla dagar i veckan mellan 06.00 – 22.00. Alla förråd är också inbrottsskyddade och kameraövervakade. 

Storage4you, Umeå

Storage4you erbjuder flera olika förrådsstorlekar till privatpersoner och företag. Storlekarna som finns tillgängliga sträcker sig mellan 1 -30 m2. I jämförelse med Umeå Storage så är förråden hos Storage4you snäppet billigare per kvadratmeter. 

Anläggningar ligger i Hörnefors, cirka 25 km från Umeå, därför krävs det att du har bil eller ett annat transportfordon tillgängligt för att transportera dina saker till förrådet. Om du inte har tillgång till släp så kan du hyra det för 195kr hos Storage4you i samband med att du bokar ditt förråd. Som kund har du tillgång till ditt förråd alla dagar i veckan mellan 06.00 – 24.00. 

För att boka ett förråd hos Storage4you så kan du antingen fylla i bokningsformuläret på deras hemsida eller kontakta dem via telefon på tel: 090144666. När du gör din bokning online så får du också välja om du vill betala månadsvis eller kvartalsvis.