Om du ska ut och resa eller behöver förvara dina saker under en längre tid så finns det ofta möjlighet till detta när du hyr ett förråd. Det finns dock vissa saker som kan vara bra att veta och tänka på när det gäller långtidsförvaring av saker om man jämför med att hyra förråd under en kortare tid.

Här kommer vi att gå igenom vad du bör tänka på samt ge lite värdefulla tips kring långtidsförvaring och hyra av förråd under en längre tid.

Långtidsförvaring vid resa eller tillfällig flytt

Om du ska ut och resa en längre tid eller flytta till annan ort under en period så vill du förmodligen inte ta med dig alla dina saker. Då är det fördelaktigt att hyra ett förråd för långtidsförvaring av dina saker.

Många hyr ut sin bostad möblerad eller delvis möblerad när de åker bort under en längre tid, men man kanske inte vill ha alla sina saker i bostaden när man hyr ut den till någon annan och istället vill förvara sakerna i ett förråd.

När du hyr ett förråd under en lång tid så kan du ofta få lite hjälp av uthyrningsföretag med packningsmaterial som skyddar dina saker som ska ligga magasinerade under en längre tid. Se även till att boka ditt förråd i god tid före du reser bort för att försäkra dig om att du verkligen får någonstans att förvara dina saker under tiden du är borta.

(C) unsplash.com

Packningstips vid långtidsförvaring

När du ska vara borta en längre tid så krävs det att du packar dina saker ordentligt och på ett bra sätt.

Tänk på att saker som inte tål fukt eller kyla packas väl omslutna av material som skyddar mot detta. Det är extra viktigt när du ska vara borta länge och sakerna ska ligga orörda. Se även till att försegla dina lådor och kartonger med en bra tejp för att undvika att fukt och damm tar sig in och förstör dina saker.

Sist men inte minst så är det bra att hålla ordning på alla sakerna så att det blir enklare för dig att packa upp allting smidigt när du kommer hem igen.

Försäkring vid långtidsförvaring

Att ha en dina saker försäkrade i förrådet är viktigt, speciellt när du ska vara borta under en längre tid och inte ska röra dina saker på ett tag. Se därför till att antingen din hemförsäkring täcker de saker du förvarar eller teckna en egen försäkring för detta separat.

Många uthyrningsföretag erbjuder dig att teckna en försäkring i samband med att du tecknar ett hyresavtal med dem. Försäkringen täcker ofta både inbrott, brand, skadegörelse eller annan skada som kan uppstå på de sakerna du förvarar i förrådet medans du är bortrest.