I kortare eller längre övergångsperioder när du är mellan boenden, det vill säga från det att du flyttar ut från ett boende till det att du flyttar in i ditt nya boende, behövs en plats att förvara dina möbler och andra ägodelar på. Då kan det vara ett bra alternativ att hyra ett förråd, för trygg och säker förvaring på ett flexibelt sätt så länge du behöver det. Samtidigt kan du underlätta både tiden före utflytt och efter inflytt med tillgång till extra förvaringsutrymme. 

Över sommaren eller bara för en vecka 

Hur lång period du behöver hyra förråd mellan boenden beror förstås på när du får tillträde till nya bostaden, men det finns faktiskt fler faktorer som spelar in. Kanske har du sålt din bostad eller sagt upp hyresavtalet, ska resa bort på semester över sommaren och flytta in i din nya bostad först till hösten? Eller så skiljer det bara några dagar mellan utflytt och tillträde? Oavsett så kan det underlätta betydligt och ge möjlighet till andrum i flyttstöket att starta hyresperioden en bit innan utflytt och, behålla förrådet ett tag efter inflytt. Då kan du hantera saker stegvis.

Inför utflytten kan du till exempel börja med att tömma huset på sådant som tar plats och som du inte behöver just nu, för att göra resten av förberedelserna enklare. Efter tillträdet till ditt nya boende kan du flytta in det viktigaste först, och hinna planera och känna efter hur du vill organisera ditt nya hem och var möbler och annat ska placeras. Kanske ett eller flera rum ska få nya tapeter innan du ställer i ordning allt?  

När du flyttar till ett mindre boende 

När ditt nya boende är mindre än ditt förra är det inte alltid lätta och allt du äger helt enkelt inte ryms kan det vara svårt att bestämma vad man ska prioritera. Då kan det vara skönt att fortsätta hyresperioden och behålla förrådet tills vidare. Kanske kommer du också fram till att du vill behålla förrådet också på längre sikt, för att förvara sådant du vill ha kvar och ha tillgång till, som inte ryms i ditt nya boende. 

Organiserad packning och förvaring för överblick 

Tänk igenom vad du behöver komma åt i första hand när du ställer in dina saker i förrådet, märk kartonger väl och gör upp en lista över vad du förvarar i förrådet. På så sätt undviker du förvirring och bök när du vill komma åt något.