För lite utrymme hemma kan orsaka oreda och frustration. Och även om du gjort ditt bästa för att minimera antalet onödiga prylar, så kan det återstå en hel del som du faktiskt använder, men inte dagligen. Ett sätt att skapa mer utrymme hemma är att förvara saker som inte används under perioder i förråd som du hyr. När du får mer utrymme hemma ökar trivseln, det blir enklare att städa och också att inreda så som du vill ha det och variera inredningen när du känner för det. Och samtidigt kan du plocka fram det du har i förrådet när det är dags att använda, så du kan fortsätta utöva dina intressen, anpassa garderoben för säsongen och dekorera med precis så mycket julpynt som du vill. Ett flexibelt sätt att få mer utrymme och mer ordning. 

Sport- & fritidsutrustning 

Förvara sport- och fritidsutrustning säkert och tryggt i förråd istället för att trängas med den hemma under de perioder du inte använder den. Fiskeutrustning, cyklar, tält och annan campingutrustning, skridskor, skidor, snowboard, pulkor och snowracers, golfklubbor, kajak och flytvästar, studsmatta och så vidare.  

Redskap och apparater 

Redskap och apparater som du använder vid ett begränsat antal tillfällen i trädgården eller hushållet kan du förvara tillgängligt i ett förråd. Häcktrimmer, högtryckstvätt, torkmaskin, symaskin och annat praktiskt som du inte behöver plocka fram alltför ofta. 

Säsongskläder 

Tjocka vinterkläder och skor är nog så skrymmande, särskilt för ett hushåll med flera familjemedlemmar. Stuva undan dem i förrådet istället, och gör vice versa med sommarkläderna: shorts, klänningar, kepsar och sandaler. 

Barnkläder i olika storlekar  

Bebiskläderna som ska förvaras i väntan på eventuell tillökning i familjen, eller för att skänkas vidare till en vän eller släkting när det är deras tur. Och kläder och skor som storasyskonet vuxit ur, och lillasyskonet ska växa i. Visst är det bra att barnen får ärva kläder och vem säger nej till ett par kassar som kusinen vuxit ur. Ställ dem i förrådet och plocka fram när det är dags för ny storlek! 

Fest- & högtidsdekorationer 

Födelsedagar, jul, nyår, påsk, halloween. Visst är det roligt att pynta men det kan bli lite bökigt att rymma de olika lådorna med dekorationer. Märk lådorna ordentligt och förvara dem i förrådet så tar de inte upp plats hemma. 

Arvegods & minnen 

Arvegods och minnen med affektionsvärde vill du förstås inte göra dig av med. Samtidigt är det inte alltid lätt att hitta en plats för dessa saker i hemmet. Bevara dem i säkert förvar på en förrådsanläggning där du kan komma åt dem när du vill. 

Utemöbler 

Utnyttja förrådet för vinterförvaring av utemöbler från balkong, uteplats eller trädgård. De är ofta rejält skrymmande att förvara hemma, även de som går att fälla ihop tar plats. Och vill du att de ska hålla sig i fint skick så länge som möjligt så är utomhusförvaring under ett överdrag inte det bästa alternativet. Hyr du ett förråd i närheten är det en enkel sak att hämta utemöblerna på våren, och ställa in dem igen framåt hösten.