Är det dags att packa ner saker i förrådet? Då har vi tipsen för hur du packar på bästa sätt och vad du ska tänka på.

När du packar in saker i ditt förråd så är det viktigt att tänka på att packa rätt och se till att ömtåliga saker inte tar skada genom att packa tunga saker längst ner och att ställa saker som du använder ofta längst fram. Då är de lättillgängliga när du ska ta fram dem igen.

Nedan kommer vi att gå igenom lite tips på hur du packar effektivt och optimalt för att rymma så mycket som möjligt i förrådet och göra det enkelt för dig att veta var alla saker står.

Tänk på hur du placerar sakerna i ditt förråd

Det första som är bra att tänka på när du packar in saker i förrådet är att placera dina saker på rätt sätt. Se till att alla tunga saker hamnar längst ner så att de inte tynger ner lättare och mer ömtåliga saker.

Du bör ställa lådor med tunga böcker eller andra tunga saker som husgeråd som inte är ömtåligt längst ner. Lättare saker som kläder eller textilier kan du ställa ovanpå lådorna med tunga saker.

Var dock noga med att inte packa lådorna för tunga, då riskerar du att de går sönder då du lyfter dem.

Ställ det du använder mest längst fram

För att packa på ett smart sätt så bör du alltid tänka på att ställa saker som du använder oftare längst fram. Då slipper du lyfta ner andra lådor för att komma åt det du vill nå.

Ställ kartonger och möbler på ett smart sätt i förrådet

När du ska ställa in dina lådor med saker och möbler i ditt förråd så kan du göra det enkelt för sig. Precis som vi nämnde innan ska man ställa saker som man sannolikt inte kommer att använda längst in och vice versa.

När det gäller stora möbler som sängar och soffor så se till att montera ner dem så mycket det går. Då tar de mindre plats i förrådet och du rymmer mer saker. Ta bort benen på sängen till exempel och ställ den längst in i förrådet mot väggen om du inte ska använda den.

Se även till att placera kartonger och lådor längst med väggarna så det finns utrymme att gå i mitten så du enklare kommer åt det du behöver.

Lådor och kartonger

När du ska välja lådor eller flyttkartonger att förvara dina saker i är det bra att använda rätt typ av låda för rätt saker.

Tunga saker som böcker eller buntar med papper bör packas i en mindre typ av låda för att se till att sakerna ligger tätt mot varandra och inte åker omkring inne i lådan.

För lättare saker som sängkläder, lakan eller filtar kan du välja en större låda då sådant tar lite större plats.

Se också till att tejpa igen dina lådor noga när du har lagt ner alla saker i dem så blir det lättare att stapla lådorna i förrådet. Märk också lådorna med vad de innehåller så slipper du fundera vad som är vad om du letar efter något speciellt.