Silkespapper är mycket användbart vid transport och förvaring. Det kan användas både som skyddande emballage, det vill säga att du slår in ömtåliga föremål i silkespapper, och som utfyllnad i lådorna för att se till att föremålen ligger säkert. Silkespappret dämpar stötar och friktion och förhindrar därmed både större skador och mindre som kantstötning, sprickor och repor.

(c) Unsplash.com

Silkespapper finns att köpa i butiker som till exempel Clas Ohlson och Rusta, via många flyttfirmor och förrådsanläggningar.

Därför är silkespapper bättre än tidningspapper

Silkespapper är smidigare att hantera än tidningspapper där häftklamrarna krånglar till det. Tack vare att det är hygieniskt så slipper du diska allt efter uppackning. Vid en längre tids förvaring finns också risken att tidningspapprets trycksvärta färgar in sig på en del ytor, där det inte går att få bort i första taget. 

Skydda glas, tallrikar och annat porslin med silkespapper

Lägg gärna några ihopknycklade ark silkespapper i botten på kartongen för stabilisering och extra stötdämpning. 

Packa in glas, muggar och mindre prydnadsföremål ett och ett och och placera tillsammans i småkartonger som du sedan placerar i den större kartongen. Det gör packningen både smidigare och säkrare. (Här kan till exempel skokartonger och andra smålådor du har hemma komma väl till pass. Annars finns ofta lådinsatser att köpa på samma ställen som erbjuder flyttkartonger och silkespapper.)

Packa ned tallrikar på högkant i flyttkartongen, med silkespappersark mellan varje tallrik.

Omkring tallrikarna och större föremål med oregelbunden form kan du svepa ytterligare ark eller stoppa ihopknycklat papper som utfyllnad.