Pallplast, packplast eller sträckfilm som det också kallas är ett vanligt skyddsmedel för transport och emballage. Plastfilmen sitter på rulle och används smidigast med en dispenser – en särskild hållare för sträckfilm som finns på stativ eller som handdispenser. Pallplast används för att säkra gods på lastpallar, därav namnet, men denna typ av sträckfilm är användbar på många sätt vid transport och lagring i förråd. Plasten skyddar mot damm, smuts och fukt liksom repor och andra ytliga skador, och håller även saker på plats.

Kolla om sträckfilm finns att köpa via förrådsuthyraren eller flyttfirman, annars kan du hitta den hos till exempel Biltema eller Office Depot.

Slå in möbler i sträckfilm

Genom att slå in möbler i sträckfilm skyddar du möblerna från smuts, friktion och stötar. Byråer, skåp och dylikt skyddar du dessutom från att luckor och lådor åker upp under transporten. Därmed kan du låta sakerna inuti ligga kvar om du vill.

Samla och slå in skidor och annat löst i plastfilm

Skidor, gardinstänger, redskap och liknande som inte ryms i flyttkartonger skyddas och blir dessutom mindre spretiga att hantera vid flytt om du samlar dem och lindar in dem i plastfilm. 

Genomskinlig eller färgad plast

Det är vanligast med genomskinlig plast, men det går också att få tag på färgad sträckplast, vilket kan vara smidigt om du vill sortera och skilja på det du slagit in.