Om du tänker förvara en del av dina saker i förråd så är det väldigt bra om du rensar ut bland saker som inte används längre eller saker som ska slängas, både för att spara pengar genom att kunna hyra ett mindre förråd men också för att skapa mer ordning och reda för din egen skull.

Vi samlar ofta på oss saker som vi tänker kan komma till användning men som sedan inte gör det och det blir kanske inte så ofta som vi faktiskt gör en rensning. Men när du ska hyra ett förråd att förvara saker i så är det ett bra tillfälle att rensa ut dina saker före du flyttar det till förrådet.

(C) unsplash.com

Så rensar du ut dina saker på ett smart sätt

För att göra det så enkelt som möjligt för dig så kan du börja med att ställa fram alla de sakerna som du tänker magasinera. Gå sedan igenom dem noga och välj ut saker som du inte använder eller som ska slängas.

Dela upp saker i olika kategorier för att få en bättre överblick över vad du faktiskt har. Ställ sakerna som du vill ha kvar och som du ska ställa i förrådet på ett ställe och ställ sedan de saker du inte ska ha kvar på ett annat ställe så att du separerar dem.

Om du är osäker på om du vill ha kvar en sak eller en möbel kan du ställa den åt sidan medans du funderar på hur du vill göra med den.

När du vet vad du vill ha kvar och vad du vill slänga så kan du börja packa ner saker som du ska köra till förrådet i kartonger eller flyttlådor. Märk också upp lådorna med en penna så att du vet vad som är i dom om du behöver något medans de står förvarade i förrådet.

Förbered dig innan du börjar rensa

Du kan förenkla din rensning innan du börjar genom att förbereda dig med saker som du kommer att behöva när du ska rensa ut dina saker och köra dem till ett förråd. Nedan kan du se en lista på saker som ofta behövs och som kan vara bra att ha.

  • Bubbelplast
  • Kartonger eller flyttlådor
  • Svarta sopsäckar att slänga saker i som inte ska vara kvar
  • En penna som du kan märka lådorna med

Om du ser till att ha dessa saker innan du börjar rensa ut dina saker så undviker du kaos och det blir enklare för dig att hålla ordning på allting medans du rensar och flyttar saker till ett förråd.

Förutom sopsäckar så kan du även använda tomma lådor eller kartonger som du kan lägga saker i som du inte vill ha kvar och som ska till återvinningen eller soptippen. Då blir det enkelt att transportera dem.

Det kan även vara en idé att hyra eller låna en pirra så att du slipper bära tunga lådor eller kartonger om du har en bit till din bil eller transporten som ska köra sakerna till förrådet.