När du ska sälja din bostad så kan det vara en bra idé att hyra ett förråd för att förvara vissa saker som kanske inte vill ha med på en visning eller vid fotografering av bostaden.

Om du har möbler eller andra saker som du vill förvara någon annanstans men inte har plats för det så kan man med fördel hyra ett förråd tillfälligt. Många uthyrningsföretag kräver inte att du binder upp dig ett visst antal månader när du hyr förråd och därför kan du hyra förråd bara en kort tid medans visning av din bostad pågår.

Städa bostaden innan försäljning

Innan man lägger ut en bostad till försäljning så faller det sig naturligt att städa bostaden noggrant. Om du har mycket saker som står i vägen som du inte vill slänga bort så kan du istället hyra ett förråd tillfälligt för att förvara de sakerna eller möblerna.

Det blir också enklare att städa i bostaden ordentligt genom att sortera ut saker som är i vägen och tar mycket plats.

Ofta ska det sorteras i garderober och andra förvaringsutrymmen i bostaden när man ska flytta och då lämpar det sig inte så väl att förvara saker där, då är ett bättre alternativ att hyra ett förråd under tiden försäljningsprocessen pågår.

(C) unsplash.com

Fotografering av bostaden

När du är på väg att sälja din bostad så läggs den normalt sett ut hos mäklaren och på bostadssidor på internet. Därför ska också bostaden fotograferas.

Om du har saker som du inte vill ska synas vid fotograferingen men inte har någonstans att förvara dem så kan du hyra ett förråd en kort period för att få undan dem. Beroende på förrådets storlek så kan du ofta hyra ett förråd för ca 200 – 300 kr för en månad, så det behöver inte alls bli så dyrt att magasinera föremål eller möbler tillfälligt.

Visning av bostaden

När bostaden har fotograferats och lagts ut på mäklarens hemsida eller annan bostadssida så är det dags för visning.

Om du har magasinerat saker för att underlätta städning och för att styla lägenheten, men nu vill ha med vissa saker på visningen så kan du enkelt hämta just de sakerna i förrådet och låta det du inte vill ha med vara kvar.

Magasinering i samband med flytten

Förutom att hyra ett förråd för visning, städning och fotografering av din bostad så kan man också hyra ett förråd medans man flyttar om man inte vet vad man ska göra av alla saker innan man flyttat in i sin nya bostad.

Ofta samlar man på sig mycket saker med åren och det är inte alltid så lätt att få en uppfattning om var man vill ha allting när man flyttat till ett nytt ställe. Då är det bekvämt att kunna förvara vissa saker i ett förråd och hämta ut dem då man själv vill.

Tänk bara på att göra det smidigt och hyra ett förråd som ligger bra till rent avståndsmässigt för både din nya och din gamla bostad så du slipper åka långt för att hämta eller lämna dina saker.