En storlekskalkylator används för att se hur mycket utrymme och vilken storlek man kommer att behöva på förrådet man tänker hyra. Om man använder sig av en storlekskalkylator blir det enklare att hyra rätt förråd direkt.

Det finns många sidor på internet där man kan hitta olika storlekskalkylatorer där man enkelt kan knappa in antalet på olika möbler och saker man har för att sedan få fram ett ungefärligt förslag på vilken förrådsstorlek man behöver.

Så fungerar en storlekskalkylator

En storlekskalkylator låter dig ange antalet möbler eller föremål du har som du vill förvara i ditt förråd. Det kan vara allt från soffor, tv-bänkar, byråer, mattor eller andra typer av möbler eller kartonger.

När du har angett allt som du vill förvara i förrådet så får du sedan fram en ungefärlig uppskattning på vilken storlek du behöver på ditt förråd för att få plats med alla sakerna. Det är dock bra att tänka på att storleken på olika förråd kan variera en del så det kan vara bra att ta till lite extra.

Vissa kalkylatorer låter dig även sortera på olika kategorier som exempelvis kök, badrum, tv-rum etc för att ge dig ett mer exakt resultat på vilken storlek du behöver.

(C) unsplash.com

Fördelen med en storlekskalkylator

Den största fördelen med att använda en storlekskalkylator är att du enklare kan få en korrekt uppfattning om hur stort förrådsutrymme du kommer att behöva till dina saker som du ska förvara. Du minimerar då chansen att hyra ett förråd som är för litet.

En annan fördel är att eftersom att du kan räkna ut vilken storlek du kommer att behöva så kan du även jämföra priser på just den förrådsstorleken hos olika företag som hyr ut förråd. ’

Ofta varierar priserna på förråd en del och genom att jämföra förråd med din uträknade storlek kan du spara pengar genom att välja det billigaste förrådet som passar dig.

Så hittar du en storlekskalkylator

Att hitta en storlekskalkylator att använda är relativt enkelt. Många företag som erbjuder uthyrning av förråd och som har en hemsida har även en storlekskalkylator du kan använda för att räkna ut hur stort förråd du behöver.

Så det enklaste sättet att hitta en kalkylator är att söka på internet så dyker det sannolikt upp en hel del olika alternativ du kan använda dig av.

Ofta kan du räkna ut din storlek direkt på uthyrningsföretagets hemsida och sedan skriva in ditt postnummer för att hitta tillgängliga förråd i den storleken i ett område nära dig. Du får då oftast fram en lista med priser på olika förråd i den storleken du behöver.