Som student innebär ofta sommaruppehållet att man lämnar sin studieort, och kanske också behöver utrymma sitt boende. Magasinering i förråd är ett bra alternativ för studenter under sommaren. Det kan vara enklare och billigare än att betala hyra för en bostad man inte nyttjar eller bekosta flytt av alla sina saker till föräldrarnas garage i hemstaden för att när sommaren är slut transportera tillbaka dem hela vägen igen. Det är en lösning som gör slutet av vårterminen och höstterminens uppstart lättare. Och det finns förstås fler lägen där det är en bra lösning för studenter att hyra förråd. Tänk på att det ofta räcker med ett mindre förråd, och håll utkik efter eventuella studentrabatter. 

Därför kan förråd vara en bra lösning för dig som student 

Att förvara dina saker när du flyttar hem eller vistas någon annanstans under sommaren är en anledning att hyra förråd som student. En annan är att du fått tag på ett studentboende som är så pass litet att du helt enkelt inte rymmer allt du vill ha tillgång till, som till exempel fritidsutrustning. Kanske deltar du i ett utbytesprogram och ska plugga utomlands eller på annan ort en begränsad tid. Ytterligare en anledning är att du kanske inte hunnit få tag på en fast bostad när läsåret börjar, vilket är vanligt på flera orter där bristen på studentbostäder och även andra bostäder är stor.

Oavsett kan magasinering i förråd vara en ekonomisk och smidig lösning. Att hyresperioderna är korta utan bindningstid och du har tillträde mer eller mindre konstant gör det flexibelt att hyra förråd.  

För studenter räcker det ofta med ett mindre förråd 

Många studenter är unga och har inte hunnit skaffa barn. Därför har många inte heller hunnit skaffa så mycket möbler och andra prylar. Bor du i ett möblerat studentrum som du ska lämna över sommaren kan dina tillhörigheter antagligen rymmas i relativt få kartonger. För studenter räcker det alltså ofta med ett mindre förråd, ibland till och med ända ned till ett förrådsskåp som en del förrådsuthyrare också erbjuder.   

Du får generellt plats med mer än du tror, särskilt om du rensar bland dina saker först och packar smart! 

Håll utkik efter studentrabatt när du ska hyra förråd 

Som student kan du komma ännu billigare undan när du ska hyra förråd: håll utkik efter eventuell studentrabatt när du jämför priser hos de förrådsanläggningar som finns på din studieort.