Det är inte alla som har möjlighet att själv transportera sina saker till förrådet. Då är det smart att ta hjälp av en flyttfirma eller uthyrningsföretaget själva om de erbjuder denna tjänst. 

Många uthyrningsföretag erbjuder transport i samband med att du bokar ditt förråd. Det kan vara klokt att välja det om du inte har tillgång till egen bil eller släp. Nedan kommer vi att gå igenom mer hur du kan ordna transport av dina saker till ditt förråd.

Ta hjälp av en flyttfirma

Ett alternativ om du behöver transporthjälp för att få dina saker till ditt förråd är att kontakta en flyttfirma. 

Flyttfirman kan hjälpa dig både med att transportera saker till- och från ditt förråd, men även med att packa ner dina saker i flyttlådor. Ett tips är att du kontaktar en flyttfirma i ditt område för att få reda på vilka tjänster de erbjuder samt priser. 

Om du bor i Stockholmsområdet så är ett bra val flyttfirman Budbee. Förutom att erbjuda transport av dina saker så erbjuder de även ett stort utbud av flyttkartonger och packningsmaterial. 

Flyttmaterialet kan beställas online och du får det då levererat hem så att du enkelt kan börja packa ner dina saker som du ska förvara i förrådet. 

Hyra släpvagn eller bil

Ett annat sätt att transportera saker till förrådet är att hyra en släpvagn eller en skåpbil. Om du vill flytta dina saker själv men inte har ett släp eller en bil som är stor nog så kan du hos många företag som hyr ut förråd ofta hyra släp eller bil också. 

I samband med att du bokar ditt förråd så kan du vanligtvis välja om du vill hyra till en släpvagn eller annan typ av transport för att transportera dina saker till förrådet. 

Förråd utan besöksmöjligheter

Det finns också vissa förrådsanläggningar som du inte kan besöka själv. I dessa fall så hamnar transporten av dina saker på uthyrningsföretaget själva. 

När du hyr ett förråd som du inte själv kan besöka så är det istället uthyrningsföretaget som kommer hem till dig och lastar dina saker och transporterar dem till förrådet. Om du sedan behöver någon av sakerna som du förvarar så kontaktar du företag och ber dem köra hem detta åt dig. 

Det kan såklart vara både en fördel och nackdel att hyra ett förråd utan besöksmöjlighet, med tanke på transportalternativen och åtkomstmöjligheterna. Fördelen är att du inte behöver tänka på hur du ska få dina saker till- och från förrådet, det sköter uthyrningsföretaget helt och hållet själva. Nackdelen är att du inte kan åka och hämta dina saker precis när du själv vill. 

Dock brukar det inte vara några problem att få tag på sina saker relativt snabbt om man kontaktar företaget i tid.